Information

WORDPRESS 4.9

Då var det dags igen, nyligen släpptes den senaste versionen av WordPress, nämligen versionen 4.9. I dagens blogginlägg tänkte jag lyfta lite av det nya som ingår eller förbättrats i den senaste versionen. Men låt oss börja med namnet Tipton. WordPress har valt att kalla sin senaste version efter jazzmusikerna Billy Tipton. Kortfattat kan man beskriva att den nya uppdateringen medför en smidigare arbetsgång i ”Anpassa”, ökade möjligheter i ”Widget” och en förhöjd trygghet mot kodfel. Dock så ser jag inga jättestora förändringar i version 4.9, utan jag tror det största kommer komma under 2018 när version 5.0 släpps.

Anpassa

En ny sak som tillkommit i ”Anpassa” eller ”Customizer” (som det heter i den engelska versionen) är möjligheten att schemalägga ändring, spara förändringar som utkast, medans det tidigare endast var möjligt att publicera direkt ur ”Anpassa”. Observera dock att detta kan se lite olika ut i ”Anpassa” beroende på vilket tema som ni har valt att bygga er sida på. Med den nya uppdateringen blir det även lättare att byta tema direkt i ”Anpassa”

Widgetar

En förändring som jag verkligen gillar med 4.9 är att man numera kan infoga media direkt i en textwidget. Numera om man går till ”Widgetar” och väljer ”Text” så kan man infoga media direkt. Denna funktionen fanns inte med tidigare. Så även om detta är ytterligare en liten förändring så tror jag den i längden kommer spara mycket tid.

Uppdatera nu!

Sist, men inte minst, vill jag bara påminna er om att det är viktigt att ni alla uppdaterar era WordPress-applikationer till version 4.9. Det är viktigt att alltid uppdatera till den senaste versionen för att man skall få ta del av de nya funktionerna, men också för att du får bättre säkerhet mot hackning och skadlig kod eftersom eventuella säkerhetsproblem har lösts.

Vi hörs,

Carolina

Dela detta: Facebook Twitter

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mer från: Information