Drift

Uppdatering av PHP

Bild på kablar till driftstörning

Vi kommer inom kort att utföra en planerad uppdatering av PHP. I dagsläget så erbjuder vi version 5.6 och 7.0 i våra webbhotellpaket. Dessa versioner kommer att bytas ut mot nya. I och med att denna uppdatering görs så behöver berörda kunder se över sina sajter och anpassa dessa om behovet finns. Anledningen till att vi gör dessa uppdateringar är för att nuvarande versioner inte längre har någon aktiv support och kommer inom kort inte heller ha några säkerhetsuppdateringar att använda sig utav.

7.0 blir 7.2
Ni som idag använder er utav version 7.0 behöver genomföra eventuella anpassningar till den nya PHP versionen som är 7.2 redan innan hösten. Tidigt i höst kommer nämligen version 7.0 att försvinna och ersätts då med version 7.2. Ni som använder version 7.0 kommer automatiskt att få 7.2 vid uppdateringen istället. Länkarna nedan kan vara till hjälp för er anpassning:
http://php.net/manual/en/migration71.php
http://php.net/manual/en/migration72.php

5.6 blir 7.2
Ni som idag använder PHP version 5.6 kommer också att behöva anpassa er till version 7.2, dock kommer ni att kunna ha kvar versionen 5.6 lite längre än hösten. Givetvis önskar vi att ni gör dessa anpassningar så fort som möjligt så ni inte väntar in i det sista med att testköra då ni nu har god tid på er. För hjälp i anpassningen se länkarna nedan:
http://php.net/manual/en/migration70.php
http://php.net/manual/en/migration71.php
http://php.net/manual/en/migration72.php

Mer information kommer komma ut angående uppdateringsdatum m.m. när det närmar sig.

Dela detta: Facebook Twitter

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mer från: Drift