Kampanjer

Sociala medier: 7 vanliga misstag

Har du koll på dina sociala kanaler? Rätt använda så är sociala medier en värdefull resurs för marknadsföring, men gör man fel är det lätt att tappa följare och engagemang. Vi har listat en rad vanliga misstag, och hur du undviker dem.


Kvantitet över kvalitet

Prioritera kvalitet över kvantitet. Fråga dig vad just dina följare är intresserade av, och försök skapa innehåll utifrån det. En snygg och genomtänkt bild med en bra text, är värd mer än 10 slarviga inlägg som saknar relevans. Lägg tid på ljussättning och redigering, och på att korrekturläsa dina texter en extra gång – det lönar sig.

Samma innehåll i alla kanaler

Använder du flera olika kanaler? Posta inte samma innehåll överallt, utan ge istället dina följare en anledning att följa alla dina konton genom att skapa innehåll anpassat efter varje plattform. Instagram är framför allt ett bildforum, medan till exempel Linkedin passar bra för att dela länkar till mer djuplodande texter och artiklar.

Bara stillbilder

Video och rörlig bild vinner allt mer mark och uppskattas på alla plattformar. Experimentera med små filmsnuttar, GIF:ar och LIVE-sändningar – det är ett perfekt sätt att skapa ett mer omväxlande och engagerande flöde. Här kan du läsa mer om hur man skapar en egen GIF!

Ingen annonsbudget

Dagarna då det gick att växa helt och hållet organiskt hör till historien. Idag gäller det istället att annonsera strategiskt, och att ge sina populäraste social media-inlägg en extra push med hjälp av betald annonsering.

För lite bilder

Alla sociala medier, är visuella kanaler. Inlägg med bra bildmaterial eller video får både bättre spridning och högre engagemang, än innehåll som bara består av text. I det här blogginlägget tipsar vi om nätets bästa sidor för att skapa snygga bilder till dina sociala kanaler.

För lite interaktion

Det är viktigt att minnas att sociala medier är just sociala medier. Det innebär att du förväntas delta i samtalet, interagera med dina följare och svara på deras frågor. Gör du det så kommer du att belönas med levande konton och engagerade följare, som hjälper dig att sprida ditt budskap och att öka din räckvidd.

För många hashtags

Rätt hashtags på rätt plats förstärker ditt budskap och hjälper dig att nå rätt målgrupp med dina inlägg. Alltför många hashtags, eller hashtags som inte har med innehållet att göra, får däremot motsatt effekt och gör istället att dina inlägg uppfattas som spam. Om du tycker att det är svårt att hitta på bra hashtags, kan du testa verktyget Hashtagify.me. Där hittar du de senaste och populäraste hashtaggarna, och kan enkelt jämföra olika varianter för att hitta dem som passar just ditt konto bäst.

Dela detta: Facebook Twitter

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mer från: Kampanjer