Information

Skapa nyhetsbrev – som öppnas!

De flesta av oss lider av en konstant överfull inbox och det ska mycket till för att man faktiskt ska klicka på och öppna ett nyhetsbrev. Vi tipsar om hur man kan göra för att väcka mottagarens intresse!
Låt oss börja med att fundera över vilka faktorer som triggar de flestas intresse, för att sedan gå vidare till hur du bäst kan utnyttja dem i dina nyhetsbrev.


Nyfikenhet
Ibland kan det fungera att kittla mottagarens nyfikenhet med en lite kryptisk formulering i ämnesraden. Var dock noga med att inte falla i samma fälla som kvällstidningarnas clickbait-rubriker ofta gör – där resultatet ofta blir en irriterad läsare till följd av en överdriven och missvisande rubrik. Tänk istället humor och underfundighet, så är chansen större att du träffar rätt och lämnar mottagaren med ett leende på läpparna.


Tidspress
Att skapa en känsla av att det är bråttom är ett beprövat knep inom marknadsföring. “Passa på innan erbjudandet löper ut” och “förnya ditt abonnemang innan priset höjs” är exempel på ämnesrader av den typen, som ofta kan leda till en högre öppningsfrekvens.


Erbjudanden
Finns det något du kan erbjuda dina prenumeranter till rabatterat pris, eller ännu hellre, gratis? Oemotståndliga erbjudanden är ofta ett bra sätt att få mottagaren intresserad. När hen väl öppnat ditt nyhetsbrev har du sedan möjlighet att sälja även dina andra erbjudanden.


Relevant information vid rätt tidpunkt
Genom att träffa rätt målgrupp med rätt budskap vid rätt tidpunkt ökar dina chanser att bli läst dramatiskt. Ett mail med julklappstips under de bråda dagarna innan julafton, eller med recept på den godaste sillen dagarna innan midsommar är exempel på vältajmade budskap, medan baddräktsreklam i november förmodligen inte öppnas i samma utsträckning.


Personaliserade budskap
Har du möjlighet att tilltala dina kunder med namn? Gör det! Ju mer personligt ett budskap känns, desto större intresse känner vi automatiskt. Om du dessutom kan anpassa budskapet efter annan information som du hunnit samla om din besökare – till exempel tidigare inköp – ännu bättre!

/Carolina

 

 

 

Dela detta: Facebook Twitter

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mer från: Information