Information

Så skapar du ett vinnande online-CV

I takt med att arbetsmarknaden och rekryteringen av arbetskraft digitaliseras allt mer, blir det också allt vanligare att man kompletterar eller till och med helt ersätter sitt klassiska CV med en skräddarsydd hemsida istället.


Fördelarna är många med att skapa en egen hemsida. Du väljer själv det format som passar bäst för att lyfta fram just dig och dina speciella egenskaper, erfarenheter och kvalifikationer.

Du bestämmer

En uppenbar fördel är att på din egen sida har du själv kontroll över hur du framställs. Du väljer själv hur du vill formge din sida, du väljer allt från design och typsnitt till innehåll och budskap. Kanske lägger du upp en intervju med dig själv i videoformat på förstasidan, eller kanske visar du upp din portfolio. Du kan välja att fokusera på det som är viktigt, och du kan länka till både gamla och pågående projekt och uppdragsgivare. Här kan du läsa mer om vad det innebär att ha en egen hemsida.

Du är ditt eget varumärke

Världen har förändrats, och arbetsmarknaden med den. Trenden är tydlig – en allt större del av annonsering, rekrytering och arbetssökande sker idag på internet. Genom att skapa en egen plattform på nätet tar du kontroll över bilden av dig själv, och vad du vill förmedla. Du kan välja att lägga upp arbetsprover, referenser och meriter, men du kan också gå ytterligare ett steg längre och komplettera din hemsida med en blogg där du visar att du har koll på din bransch genom att komma med regelbundna och relevanta inlägg. Med tiden kan du på så sätt kanske till och med befästa en position som “expert” inom ditt område, bara med hjälp av ditt ackumulerade innehåll.

Håll ett öga på dina sociala kanaler

Medan många förut väntade på att drömjobbet skulle dyka upp under rubriken “platsannonser” i tidningen, ser bilden idag väldigt annorlunda ut. Jobb och värdefulla kontakter kan dyka upp i alla sociala kanaler, men särskilt forum som Linkedin och Facebook är värda att hålla ett extra öga på. Inte bara för att hitta nya möjligheter – utan även för att själv bli synlig och bygga en social plattform för din karriär. Idag sker många rekryteringar i kommentarsfält och via poster i sociala kanaler – då är det perfekt att enkelt och smidigt kunna länka till din egen hemsida, som berättar mer om vem du är.

Googla dig själv

Har du provat att googla dig själv? Vad dyker upp? Kanske är det den där pinsamma bilden från charterresan för tre år sedan, eller kanske är det helt andra personer än du. Desto större anledning då att registrera en domän i ditt eget namn, och skapa en sida som istället visar upp ditt bästa jobbsökar-jag!

Använd din hemsida aktivt

När din hemsida väl är färdig och du är nöjd med vad den förmedlar, är det dags att börja dra nytta av den. Tveka inte att dela den regelbundet i dina sociala kanaler, och passa samtidigt på att beskriva vilken typ av jobb och uppdrag du letar efter. Med lite tur dyker din länk upp i rätt flöde i rätt ögonblick, och plötsligt är drömjobbet ditt!

/Carolina

Dela detta: Facebook Twitter

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mer från: Information