Information

Så installerar du Google Analytics på WordPress

så installerar du google analytics I wordpress sverige

Du har säkert hört Google Analytics är ett väldigt  användbart verktyg när det är dags att börja finslipa och optimera din hemsida. Men hur funkar det egentligen? Följ vår Google Analytics-skola och lär dig allt du behöver veta! Vi börjar med att gå igenom steg för steg hur man enkelt installerar Google Analytics på WordPress.


Steg 1: Logga in

Först måste du logga in. Det gör du på Google Analytics registrering och det är helt kostnadsfritt.  Du loggar in med ditt Gmail-konto, och har du inget sådant så klickar du bara på Create Account och skapar ett.


Steg 2: Skapa konto

Nu ska du du skapa ditt Google Analytics-konto. Det går snabbt och enkelt och det är också helt gratis.


Steg 3. Registrera din hemsida

Nu är det dags att registrera din blogg eller hemsida. Var noga med att välja hemsida, och inte mobilapp. Du kan också välja mellan Universal Analytics och Classic Analytics – vi rekommenderar Universal Analytics som innehåller mer information. Gå vidare och fyll i informationen om sidan som du vill skapa statistik för. När du har fyllt din information klicka på Get Tracking ID eller Hämta spåringsid. Glöm inte att godkänna användarvillkoren för att använda Google Analytics.


Steg 4. Kopiera din spårningskod

Du får nu tillgång till din tracking code eller spårningskod. Koden är unik för din hemsida. Kopiera hela din spårningskod.


Steg 5. Installera Google Anlytics på WordPress

Det finns tre sätt att installera Google Analytics på din WordPress-sajt.

1. Genom att kopiera och klistra in i HTML-koden
2. Genom att använda en plugin
3. Genom att lägga till kod i PHP-koden

Vi rekommenderar det första alternativet, då varje plugin riskerar att göra sidan segare.


Steg 6: Klistra in din spårningskod i WordPress

Logga in på din WordPress-sida och välj Utseende–> Redigerare i den vänstra menyn. Du kommer då till en sida där man kan redigera sitt temas HTML-texter.

Leta i den högra kolumnen efter en fil som kan heta heta Sidhuvud.php, Header.php eller Head.php, beroende på vilket tema du använder. Klicka på den. Om du har du hittat rätt fil så finns det i början av HTML-koden som kommer upp en tagg som heter <HEAD>. Det är direkt efter <HEAD> som du ska du klistra in din spårningskod.


Steg 7: Uppdatera fil

Nu behöver du bara klicka på “Uppdatera fil” så är du färdig med din installation av Google Analytics på WordPress! Inom ett dygn kan du nu logga in på Google Analytics och se massor av spännande statistik från din webbplats.

 

/Carolina

Dela detta: Facebook Twitter

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mer från: Information