Drift

Planerad uppdatering 23/3

Bild på kablar till driftstörning
Den 23/3 med start kl. 20.00 så kommer en planerad uppdatering att ske och vi har försökt att sammanfatta all information så tydlig och detaljerat som möjligt här nedan så ni snabbt kan få er en inblick i vad som gäller kring och efter flytten:

När?
Den 23/3 med start kl. 20.00. Vi har i dagsläget ingen beräknad klartid, men kommer att lägga ut en sådan på drift.wpsyd.com när arbetet börjar närma sig.

Tjänster som påverkas?
Webbhotell Small och Large + Mail. Tjänsterna kommer att vara helt oåtkomliga under delar av arbetet.

Vad innebär uppdateringen?
Vi kommer att byta ut hårdvara för att kunna erbjuda högre kapacitet och bättre prestanda än idag. I den nya webbhotellmiljön kommer det även att vara nya versioner av bl.a. PHP och MySQL.

När det gäller PHP:
Standardversion för PHP kommer efter uppdateringen att vara 5.4 (istället för 5.3 som det är nu). Vi inför samtidigt en valmöjlighet där man som kund kan välja en annan PHP-version genom att logga in i Kontrollpanelen. Version 5.6 kommer initialt att finnas som valmöjlighet.

Vi rekommenderar att så många som möjligt väljer 5.6 då denna ger betydligt bättre prestanda än de äldre versionerna (se t.ex. http://www.lornajane.net/posts/2014/php-5-6-benchmarks).

Som alltid när det gäller PHP-versioner så finns det funktioner som har plockats bort. Det är därför viktigt att de kunder som använder PHP säkerställer att koden är kompatibel med de nya PHP-versionerna. De som använder t.ex. WordPress eller andra applikationer gör enklast detta genom att se till att använda senaste versionen av applikationen och eventuella teman/tillägg.

Ändringar i PHP 5.4: http://php.net/manual/en/migration54.php
Ändringar i PHP 5.5: http://php.net/manual/en/migration55.php
Ändringar i PHP 5.6: http://php.net/manual/en/migration56.php

När det gäller MySQL:
Efter uppdateringen kommer vi att använda MySQL 5.6 (istället för 5.0 som det är nu). Vi förväntar oss inte att detta skall ha någon effekt på befintliga databaser.

Tack på förhand för ert tålamod!
/Jessica

Dela detta: Facebook Twitter

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mer från: Drift