Kampanjer

Nätets bästa sidor för bakgrundsmusik

Youtube, Vimeo och videos på Instagram och Facebook – 2017 har varit den rörliga bildens år och det är en trend som bara väntas växa sig ännu starkare framöver. Kanske har du själv experimenterat med film i olika former? Då har du säkert stött på problemet med att hitta lämplig bakgrundsmusik. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun, för att inte bryta mot upphovsrättsliga lagar. Vi har samlat ett antal sidor där du kan ladda ned musik, som du är fri att använda precis hur du vill!


Epidemic Sound

Den här sidan erbjuder ett stort utbud av bakgrundsmusik av hög kvalitet, och det är lätt att söka mellan olika genrer och stilar. Det är enkelt att köpa musik här – det behövs bara en enkel licens som gäller för alla rättigheter, och prissättningen är överkomlig. Du kan välja att betala per låt eller att prenumerera med en månadsavgift.

 

Youtube Audio Library

Det bästa med Youtube Audio Library är att musiken här är gratis och fri att använda, eftersom den har en Public Domain och Creative Commons-licens. Här kan du söka på olika genrer, instrument, längd på låtar och stämning. Du kan även använda ett “popularitets-filter” som visar vilka låtar som laddats ned mest.


Audiodjungle

Audiodjungle är en del av den större marknadsplatsen Envato Market, där man kan köpa allt från WordPress-teman till olika webbtjänster och templates. Här finns över 3 miljoner digitala produkter, så det är inte så överraskande att här även finns ett enormt utbud av musik. Här kan du välja mellan mer än en halv miljon låtar och musikslingor – allt från korta ljudloopar på bara några sekunder till färdiga låtar med text och sång. Priserna är rimliga och börjar på ca 1 USD.

 

Free music archive

Free Music Archive är en hemsida som erbjuder gratis musik, varav en stor del är fri att användas även för kommersiellt bruk. Kolla dock noga på varje spår vilka restriktioner som gäller, för att vara säker på att inte bryta mot licensen.


Vad betyder Creative Commons?
Creative Commons (CC) är en ideell organisation som verkar för att öka mängden fria kulturella verk, bland annat genom att erbjuda upphovsmän lämpliga licenser för konstnärliga verk, texter, bilder och ljud. Creative Commons har utvecklat ett rad olika licenser. En del ger upphovsmannen ensamrätt att ändra i verken eller att utnyttja dem kommersiellt, medan andra gör verk helt fria för vem som helst att använda.

Dela detta: Facebook Twitter

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mer från: Kampanjer