Information

Kom igång med Pinterest!

Med mer än 150 miljoner användare världen över är Pinterest en av de absolut viktigaste sociala plattformarna på nätet idag. Möjligheterna att driva trafik till din hemsida via Pinterest är svindlande – vi guidar dig till hur du kommer igång!


Varje dag driver Pinterest-sökningar miljontals besök till miljontals webbplatser, och varje dag upptäcker inspirationshungriga Pinterest-användare nya bloggar, nya varumärken och nya produkter på Pinterest. Vill du att din hemsida ska bli en av dem? Vi har skapat en guide för dig som vill komma igång med att marknadsföra din hemsida eller blogg på Pinterest.

1. Registrera ett företagskonto.

Om du ska använda Pinterest för att driva trafik till din webbsida, så är det ett företagskonto du ska ha. Företagskonton innehåller en rad extra funktioner som annonsering, möjligheter till analys och regelbundna mailuppdateringar. Har du redan ett personligt konto? Inga problem – du omvandlar det enkelt till ett företagskonto här.

2.  Förbered och anpassa din webbplats

Det finns flera sätt att göra det lättare för folk att pinna ditt innehåll. Steg ett är att bekräfta din webbplats, för att vara säker på att din logga visas på innehåll som sparas från din hemsida. Du kan även lägga till en “spara”-knapp på din hemsida, som påminner dina besökare om möjligheten att pinna ditt innehåll. Om du vill integrera din hemsida ytterligare med ditt Pinterest-konto kan du bygga en widget som visar dina pins, anslagstavlor eller din profil på din hemsida.

3.  Skapa bra pins och driv trafik

Ett innehåll som skapar värde för följarna är grundförutsättningen för att lyckas i alla sociala medier. Vertikala bilder fungerar absolut bäst på Pinterest och pins som är 735x1200px brukar vara mest populära och ser snyggast ut i Pinterest-flödet. En tydlig och konsekvent grafisk profil är ett bra sätt att skapa igenkänning och att sprida ditt varumärke mer effektivt. Pinna gärna regelbundet och ofta. Aktiva “pinnare” pinnar ofta nya bilder alltifrån ett tiotal till hundratals gånger om dagen. För att hålla frekvensen uppe kan du använda ett verktyg som Buffer ellet Tailwind, som hjälper dig att schemalägga och analysera dina aktiviteter.

4. Analysera, mät och justera

För att få maximalt ut av sin närvaro på Pinterest, är det viktigt att analysera sina resultat. Med hjälp av Pinterests eget analysverktyg kan du se vilka pins som människor gillar, vilka som sparas och du kan lära dig mer om din målgrupp och vad de egentligen vill ha. Du får statistik över vem som interagerar med ditt företag och du kan se vad de följer för andra konton. Genom att använda Pinterests analyser kan du successivt förfina och optimera din strategi och öka antalet visningar, klick och sparade pins. För en snabb översikt kan du även klicka på statistik-ikonen på valfri pin i din profil.

 

Faktaruta: Vad är Pinterest?

Pinterest är en webbtjänst där man kan ladda upp, organisera och dela med sig av sina bilder på så kallade pinboards, en sorts digitala anslagstavlor. Man kan även med hjälp av ett tillägg i webbläsaren, spara och dela innehåll från valfria webbplatser på internet.
Bilderna som publicerar pinboards kallas för pins och om bilden kommer från en webbplats länkas den automatiskt dit i bildens kommentar. Pinterest är en social plattform där användare kan följa pinboards, få uppdateringar i realtid och gilla och “re-pinna” varandras bilder, vilket innebär att bilden läggs till i användarens egen pinboard.

Dela detta: Facebook Twitter

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mer från: Information