Information

Instagram: våra favoritverktyg

Med sina över 700 miljoner användare är Instagram en plattform som det inte går att bortse från. Vi tipsar om våra favoritverktyg för att skapa ett kul flöde på Instagram!


Schedu.gram
Visst är det irriterande att det inte går att schemalägga poster på Instagram? Det tyckte skaparna av Schedu.gram också, så nu tillhandahåller de den tjänsten. När du är inloggad på Schedu.gram kan du skapa utkast och schemalägga dina inlägg, och även samarbeta med kollegor om ni är flera som använder kontot.

Hashtagify.me
Tycker du att det är svårt att hitta på bra hashtags? På Hashtagify.me hittar du de senaste och populäraste hashtaggarna, och kan enkelt jämföra olika varianter för att hitta dem som passar just ditt konto bäst. Här kan du även identifiera influencers i din bransch, vilket kan vara användbart om du till exempel vill sponsra en instagrammare eller annonsera i någons flöde.

Canva.com
Vi har skrivit om Canva tidigare, men när det handlar om sociala medier så är Canva.com ett så användbart verktyg att det tål att nämnas igen. Här kan du enkelt skapa och redigera bild och text-inlägg för alla möjliga kanaler, och vare sig du vill publicera ditt innehåll på Instagram, Pinterest, Linkedin eller Twitter så får dina poster automatiskt rätt format och dimensioner. Här finns dessutom en bildbank med tusentals gratisbilder, och de som inte är gratis blir dina till den blygsamma summan av 1 USD.

VSCO
Instagram är framför allt en plattform för bilder, och här om någonstans gäller ordspråket att en bild säger mer än tusen ord. VSCO är en app för bildredigering, som med några klick får dina amatörbilder att se ut som riktiga proffsfoton. Med hjälp av en rad fantastiska filter och redigeringsmöjligheter, kan du här skapa häpnadsväckande vackra bilder – direkt i din Iphone.

Boomerang
Boomerang är ett kul app för att skapa små, snabba videos särskilt för Instagram och Facebook. Det finns bara en knapp att hålla reda på, och du behöver bara trycka på den en gång – sedan gör appen resten av jobbet. 10 foton tas och kompileras till en kul minivideo, som du kan dela på Facebook och Instagram direkt från appen, eller spara på kamerarullen för att dela senare.

 

/Carolina

Dela detta: Facebook Twitter

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mer från: Information