Övrigt

Ha koll på barn och djur i sommar

Vi är nog inte ensamma om att vi de senaste veckorna har gått utan jacka, letat fram luftiga sköna skor, grillat en hel del gott, unnat sig en och annan svalkande glass och kanske till och med tagit ett dopp. Nästan hela maj månad har ju varit underbar och det har känts som sommar!

Trots denna sommarfeeling så är det nog inte så många som har påbörjat sin sommarsemester ännu, även om man kan längta nu när vädret bjuder på toppkvalité men då får vi komma ihåg det fina ordspråket – den som spar han har! Vi får helt enkelt hålla tummar och tår att vädret håller i sig och att vi alla ska få njuta av det även om semestern är planerad senare i sommar.

När semestern väl är här så brukar den innehålla mer än bara lugn och ro, det brukar finnas en del saker bokat på schemat. Har man barn eller kanske hund så inkluderas ju dem oftast i planerna. Man har kanske planerat att man ska åka iväg på semester någonstans, antingen i Sverige eller utomlands. Det kan vara så att man känner att man bara vill vara hemmavid men ändå hitta på saker som att åka till vattenland, djurpark, skogen eller något fint strövområde för lek och bus.
Just såna här äventyr inkluderar platser med mycket folk eller då tex skogen där man lätt kan gå vilse.

Vad kan man då göra för att förhindra att man blir av med varandra?

Det man kan göra det är ju att vi som vuxna fortsätter att ha på vår ständiga 360 graders radar även om man gått på semester. Ha någon bra stark färg på kläderna som kanske kan urskilja sig enklare om man är bland mycket folk. Det kan också vara bra att upplysa barnen om att dem ska ha extra koll på sina föräldrar eller de personer som dem åkt iväg med för att inte tappa bort dem. Är ditt barn så pass stort att hon eller han har egen telefon så underlättar ju detta hela situationen men annars kanske man kan bestämma en mötesplats där man ses om man tappar bort varandra.

För att förhindra att hunden försvinner så måste man ha koll på hur pass lydig den är. Brukar den vara lite busig kanske det är bättre att ha den i ett långt koppel eller en längre lina så man har koll men att hunden ändå kan känna sig lite fri och springa och nosa lite. Är man bland stora folkmassor är det bättre med ett kort koppel eller lämna hunden hemma alternativt att någon passar hunden.

GPS klocka kan vara lösningen

Skulle ens barn ändå villa bort sig när man är iväg någonstans så kan det vara bra om man tex använt sig utav det säkra kortet som många föräldrar använder sig utav. Det är att man skriver kontaktuppgifter på sina barns armar. Skulle barnet mot förmodan försvinna så finns det info dit man kan ringa. Är det så att man befinner sig på ett vattenland där texten på armen kanske kan gnuggas bort eller försvinna så känns plötsligt detta säkra kort lite osäkert.

Då kan det vara bra att känna till att det finns andra lite alternativ, nämligen GPS klocka eller armband som det även kan benämnas. Skulle det regna på ett sådant så är det ingen fara, de flesta klockor är vattentäta. GPSen används på så sätt att barnet har den runt sin arm som en klocka och man som förälder har tagit ner en tillhörande APP till sin telefon/platta som gör att man kan ha koll på vart barnet befinner sig. Ofta så kan man även ringa till klockan och barnen kan trycka på en knapp på klockan för att ringa förinställda nummer. Det finns en uppsjö av olika sådana här klockor så det är bara att börja undersöka på internet om ni tycker det låter som en bra idé för ert barn.

Just till hund så är det kanske inte så bra att sätta en klocka runt tassen utan där finns det istället GPS halsband som fungerar ungefär på samma sätt. Uppringningsfunktionen finns av förklarliga skäl bara på ett håll, det är du som ägare som kan ringa upp halsbandet och lyssna på omgivningen. Det här GPS halsbandet går givetvis att använda på katter också om man skulle önska det.

Dela detta: Facebook Twitter

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mer från: Övrigt