Information

Gör din egen GIF!

Alla älskar GIF:ar, de rörliga bilderna som fyller såväl våra sociala medier som våra mail och sms. Men hur gör man egentligen en GIF? Vi tipsar om tre bra verktyg för den som vill skapa sin egen GIF.


Filformatet GIF introducerades redan på 80-talet, med syftet att presentera färgbilder utan det tog för mycket plats på datorn. Formatet är därför ganska begränsat med dagens mått, vilket gör att fotografiernas kvalitet i en GIF blir betydligt sämre. Men trots detta så har GIF-formatet en fördel som JPEG och PNG inte har – GIF:ar kan nämligen animeras. Det är denna finurliga egenskap som gjort att GIF:ar finns precis överallt på internet idag. En GIF består i själva verket av flera olika bilder som visas efter varandra i snabb följd. Det går att skapa dem i Photoshop och andra bildbehandlingsprogram, men det lättaste sättet att göra GIF:ar är via webben. Här har vi samlat tre bra webbverktyg för att skapa egna GIF:ar.

Giphy.com

Om du vill skapa en GIF utifrån ett klipp från Youtube eller Vimeo, så är Giphy.com ett bra alternativ. Den här sidan är dessutom högst indexerad av alla GIF-sidor av Google, vilket betyder att när man söker efter GIF:ar så brukar man hamna här. Vill du att din GIF ska bli viral, så ska du alltså ladda upp den här.

And then I was like

Med den här webbapplikationen kan du skapa GIF:ar med hjälp av din egen webbkamera. Det är enkelt – du tar bara en rad selfies med din webbkamera, sedan väljer du ut dem du gillar och sätter ihop dem, och vips har du en högst personlig GIF – färdig att dela!

Gifmaker.me

Gifmaker.me kan du inte bara göra egna GIF:ar – du kan tonsätta dem också. Verktyget är gratis att använda och musiken som erbjuds kostar inte heller någonting. Här kan du även skapa animerade ikoner och avatarer, som till exempel kan användas som profilbilder och liknande.

 

Dela detta: Facebook Twitter

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mer från: Information