Information

Digital marknadsföring: våra bästa nybörjartips

Har du äntligen publicerat din egen hemsida? Vad roligt, då är det dags att börja marknadsföra den! Vi har samlat några grundläggande tips för nybörjare på nätet.

 

Välj rätt sociala plattformar

Det är lätt att tro att man måste vara aktiv i alla sociala kanaler hela tiden, men det är inte riktigt hela sanningen. Börja istället med att analysera hur din målgrupp ser ut och var den finns, så att du kan lägga din energi på rätt ställe. Har du en B2B-produkt? Då kanske Linkedin och Twitter passar dig. Vänder du dig till en yngre målgrupp? Då passar kanske Instagram och Snapchat bättre.

Sätt upp tydliga och mätbara mål

När du vet vart du är på väg och varför, så kan du sätta upp en strategi. Kanske vet du att din målgrupp håller till på Instagram. Då kan du sätta ett ökat engagemang och ett ökat antal följare på Instagram som ditt första mål. Genom att sätta upp tydliga mål och mäta dina framgångar kommer du att lära dig vad som fungerar, så att du nästa gång kan göra mer av det som fungerar och hoppa över det som inte ger effekt.

Tänk noga innan du publicerar

Tänk på att allt som du publicerar på internet kommera att kopplas till och associeras med ditt varumärke. Därför är det viktigt att ha en tydlig strategi för vad man vill förmedla i sin digitala kommunikation, och att sedan hålla sig till den. Publicera bara innehåll som verkligen är till nytta för din målgrupp.  

Skapa en egen community

Internet innebär i princip obegränsade möjligheter för den kreativa marknadsföraren. På nätet kan du skapa en egen community, en grupp av fans som delar dina intressen och som kan agera ambassadörer för ditt varumärke. Vare sig dina följare och fans finns på Instagram, i en sluten FB-grupp eller som mottagare för ditt nyhetsbrev, så utgör de en värdefull resurs som du bör vårda.

Var tillgänglig och kommunicera mycket

Ett bra sätt att skapa förtroende bland potentiella kunder är att vara tillgänglig och alltid svara snabbt på frågor. Sociala medier ger goda möjligheter att kommunicera både med blivande och gamla kunder, och det är ett både smidigt och smart sätt att tillhandahålla kundservice.

 

/Carolina

Dela detta: Facebook Twitter

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mer från: Information