Information

De 5 bästa apparna för att stressa mindre och må bättre

Spända axlar, huvudvärk och trötthet. Stress är skadligt på många sätt och det kan vara svårt att varva ned. Här har vi samlat 5 appar som hjälper dig på vägen!

Stop, Breathe & Think

Stanna upp, andas och tänk efter. Det borde vi nog alla göra lite oftare och det är precis vad den här appen hjälper dig att göra. Genom en rad guidade meditationer tränar den dig i att ta pauser i vardagen och praktisera fokuserad mindfulness. Studier visar att den här typen av regelbundna meditationer på lång sikt är mycket effektiva för att sänka den totala stressnivån.

Calm

Längtar du efter ett större lugn? Har du svårt att koppla av? Då kan appen Calm vara något för dig. Här kombineras meditationer av olika slag med vackra bakgrundsbilder, som sammantaget skapar en lugnande och behaglig effekt. Med Calm kan du förflytta dig till en lugn och vacker plats, utan att behöva resa dig ur kontorsstolen.   

Happify

Den här appen bygger på det relativt nya forskningsfältet positiv psykologi. Precis som namnet antyder, är målet med appen att göra användaren gladare och mer harmonisk, med hjälp av roliga spel och övningar. Enligt skaparna bakom appen ska regelbunden användning träna hjärnan i att automatiskt tänka mer positivt.

Pacifica

Här används en kombination av KBT (kognitiv beteendeterapi) och meditation, när appen Pacifica hjälper dig att kartlägga ditt humör, dina tankar och dina dagliga mål och framsteg. Pacifica kan vara en hjälp både i kampen mot stress och mot ångest.  

Colorfy

Att färgläggning blivit en trend inom mindfulness har nog ingen missat. Mandalas, djungellandskap och mönster av olika slag – barnens ritböcker har tagit klivet in i vuxenvärlden och blivit trend. För den som inte vill använda papper och penna, men som ändå vill åt den lugnande effekten av färgläggning, finns nu appen Colorfy. I appen finns vackert böljande former och mönster att färglägga, när du vill ta timeout från vardagen en liten stund.

Dela detta: Facebook Twitter

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mer från: Information