Information

Dags för nya vanor? 7 appar som hjälper dig på vägen!

Man brukar säga att det tar 21 dagar att skapa en ny vana. Men de flesta som försökt, kan nog intyga att det ibland känns betydligt svårare än så. Vare sig det handlar om produktivitet, hälsosam kost eller motion, så sitter gamla vanor ofta djupt och kan vara svåra att rå på. Vi har samlat 7 appar, som alla hjälper dig på vägen mot nya och goda vanor!

Headspace – ett gym för hjärnan

Den här appen finns både för iOS och för Android. Själva kallar appskaparna Headspace för ett “gymmedlemskap för hjärnan”, eftersom appen hjälper dig att träna din hjärna med hjälp av mindfulness och meditation. Appen kostar ingenting och innehåller bland annat program med övningar som lär dig grunderna inom meditationsteknik på tio dagar.

HabitShare – låter vänner peppa varandra

Habitshare är en gratis-app som finns både för iOS och Android. Här är poängen att du kan dela dina nya vanor och förhoppningsvis dina framgångar, med dina vänner. Tanken bakom appen är att det ofta upplevs som motiverande att kunna dela mål och små segrar i vardagen med andra, istället för att bara behålla dem för sig själv. Du väljer dock själv med hjälp av inställningarna, om du vill att dina nya vanor ska vara “privata” eller “offentliga”.

Morning Routine – skapa nya morgonrutiner

Morning Routine finns endast för iOS. Här kan du skapa nya rutiner med åtföljande påminnelser, som hjälper dig att stanna på rätt spår tills de nya vanorna blivit en naturlig del av din vardag.

Streaks – en obruten kedja

Streaks finns både för iOS och Android. Här skapar dina nya rutiner en kedja som ska motivera dig att inte vilja bryta den. Varje gång du inte håller dig till dina nya vanor, börjar du om på noll. Streaks kan kopplas till din Apple Watch, så att du hela tiden har stenkoll på hur du ligger till. Det finns både en gratisversion och en premiumversion som kostar pengar.

Do 3 Things – dagens tre viktigaste

En välkänd strategi för att bli mer fokuserad och produktiv, är att alltid definiera och koncentrera sig på dagens tre viktigaste uppgifter. Appen Do 3 things, som är gratis och finns för iOS, hjälper dig att göra detta till en vana. Du kommer snabbt att vänja dig vid appens små att göra-listor, och tillfredställelsen som följer av att kryssa över uppgift efter uppgift är smått beroendeframkallande.

Done

Den här appen hjälper dig att sätta mål för varje dag, vecka och månad. Du kan följa dina egna framgångar, och hålla motivationen uppe genom att se hur dag efter dag läggs till en obruten kedja av små vardagssegrar. Med gratisversionen kan man bara sätta tre mål, medan premiumversionen ger ett obegränsat antal mål. Done finns endast för iOS.

Coach.me

Har du ibland önskat dig en egen coach eller mentor, som kan hjälpa dig att förverkliga dina mål och skapa ett nytt liv med nya vanor? Då kanske Coach.me är något för dig. Coach.me är en gratis-app som finns både för iOS och Android. Här kan du spåra dina vanor men du kan också mot en avgift få personlig vägledning och rådgivning av en professionell coach.

 

Dela detta: Facebook Twitter

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mer från: Information