Information

Börja blogga – 6 tips på vägen!

Vare sig det handlar om mode, mat, bilar eller inredning så finns det en del gemensamma nämnare hos de bloggar som blir populära. Vi har samlat 6 smarta tips för dig som är sugen på att starta din egen blogg.


Motivation och uthållighet

Välj ett ämne som verkligen intresserar och engagerar dig. Framgångsrika bloggar byggs inte över en natt – det krävs tålamod och ihärdighet för att bygga upp en trogen läsarskara. Då gäller det att ämnet du skriver om ligger dig så varmt om hjärtat att det känns mödan värt – även innan läsarna hittar dig.

Vänta inte – sätt igång!

Det är lätt hänt att lanseringsdatumet skjuts på framtiden – först vill du kanske hitta den perfekta headerbilden, sedan vill du hitta det rätta grafiska uttrycket, och vilket typsnitt ska du egentligen välja? Låt inte detaljerna stoppa dig – charmen med bloggande är ju att du kan förändra och justera den allt eftersom. Ju tidigare du startar, desto tidigare lär du dig vad som fungerar och vad som inte gör det. Varför inte registrera ett domännamn nu, bums? Här kan du läsa mer om våra olika paket för hosting!

Lägg energi på bildmaterialet

Bloggläsare är ofta kräsna och internet svämmar över av vackra bilder. För att stå sig i konkurrensen är bilderna en viktig komponent, som även bidrar till att skapa en enhetlig stil och igenkänning i ditt bloggande.

Läs dina kommentarer

Kommentarsfälten är en guldgruva, både när det gäller att hitta inspiration till nya ämnen och för att förstå hur dina besökare tänker och hur de upplever din blogg. Använd kommentarsfälten till att föra en levande dialog med dina läsare, så ökar chansen dramatiskt att de återvänder till din sida.

Berätta historier

Människor älskar historier. Genom att berätta om dina egna erfarenheter försäkrar du dig om att ditt innehåll blir unikt och står ut i mängden. Våga vara autentisk – läsare uppskattar ofta att få en skymt av det verkliga livet, istället för att bara serveras en alltför tillrättalagd blogg-yta. Testa dig fram vilken ton som funkar bäst, och vilken typ av innehåll som genererar mest intresse.

Marknadsför ditt innehåll

När du lagt så mycket möda på att skapa ett spännande innehåll så gäller det att inte glömma bort att marknadsföra det. Skapa plattformar för din blogg i olika sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram. Genom att dela dina blogguppdateringar och även genom att återanvända gamla inlägg, ger du fler chansen att hitta till just din blogg.

Lycka till!

/Carolina

Dela detta: Facebook Twitter

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mer från: Information