Information

Analysera mera – 5 gratisresurser

Vare sig det handlar om trafik till din hemsida, hur ofta dina inlägg delas i sociala medier eller om försäljningen i din webbshop, så gäller det att hålla koll på statistiken. Här är fem verktyg som hjälper dig på traven!


Genom att samla in och analysera data får du reda både på vad som fungerar – och vad som inte gör det. Statistik av olika slag kan dessutom vara väldigt bra säljverktyg, och fylla en värdefull funktion i presentationer och på din hemsida. Men ingen blir glad av ändlösa rader med siffror, eller hur?  Vi har samlat några av de bästa verktygen på nätet som gör dina analyser och ditt statistik-arbete både snyggare och roligare!

Statista

Behöver du veta mer om din målgrupp, eller vilka ämnen som trendar just nu? Kanske behöver du statistik till dina blogginlägg, eller till ett download för dina kunder? På Statista finns en uppsjö av statistik, studier och marknadsundersökningar. Här är det enkelt att hitta pålitlig data baserat på bransch, ämne och geografi. Det finns dessutom automatiska funktioner för att skapa visuella analyser, som du sedan enkelt laddar ned och kan använda till exempel på din hemsida.

Google trends

Vad är på gång just nu? Google trends har svaret! Här hittar du information om vilka sökord som är populära på nätet just nu, du kan se hur intresset för olika ämnen skiftar mellan olika delar av världen och du kan surfa bland trendande ämnen. Google trends är helt gratis och enkelt att använda.

Pew Research Center

Pew Research Center är en amerikansk tankesmedja som publicerar mängder av information och undersökningar kring både amerikanska och internationella frågor. Här hittar du till exempel information om samhälle, politik, media, teknologi och sociala trender. Ett bra tips är att följa dem på social medier för att ha koll på det senaste.

SimilarWeb

Med hjälp av SimilarWeb, som erbjuder både en gratisversion och en betalversion, kan du övervaka trafiken till din sida och jämföra den med dina konkurrenters. Du får en mängd intressant information om allt från var din din trafik kommer från, till hur länge varje besökare i genomsnitt stannar på din sida. SimilarWeb erbjuder ett överskådligt och smidigt sätt att få koll på sin site, och se hur den står sig i konkurrensen.

Piktochart

Piktochart är ett väldigt användbart verktyg för att skapa så kallade infographics, det vill säga tilltalande och läsarvänliga presentationer av data och statistik – i bildform. Här kan du kostnadsfritt skräddarsy grafik för att illustrera just den data som är viktig för dig att kommunicera, och du kan hitta inspiration i Piktocharts egna, färdiga mallar.

 

/Carolina

Dela detta: Facebook Twitter

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mer från: Information