Information

5 tips för att få liv i din Facebook-sida

Att starta en Facebook-sida för ditt företag eller din blogg är enkelt. Men att få den att växa och att bli det där levande forumet för diskussion och marknadsföring, kan vara desto knepigare. I takt med att Facebooks algoritmer förändrats har det blivit allt svårare för företag att skapa engagemang och att få exponeringar på Facebook. Vi tipsar om 5 knep för att få fart på slumrande kommentarsfält!


Kvalitet över kvantitet

Det är betydligt bättre att posta mer sällan och att lägga mer tid och energi på att skapa ett bra innehåll, än att göra tvärtom. Hur mycket spridning och engagemang dina nya inlägg får har delvis att göra med hur mycket spridning och engagemang dina tidigare inlägg haft, vilket innebär att dåliga inlägg riskerar att skada din totala räckvidd.

Gör inlägg rätt tid på dygnet

När är egentligen dina följare mest aktiva och pigga på att läsa ditt innehåll? Det finns inget generellt svar på den frågan, eftersom olika målgrupper har olika livsstilar och beteendemönster. Det bästa sättet att ta reda på vilken tid som är optimal för just dina inlägg är att helt enkelt undersöka din egen historik. Om du går in och kikar på fliken “Statistik” på din Facebook-sida och sedan klickar vidare till sektionen ”Inlägg”, så hittar du information om när på dygnet dina följare är mest aktiva.  

Använd video

Video och rörlig bild är engagerande och får generellt betydligt bättre spridning än vanliga bilder på Facebook. Tänk på att det är betydligt bättre att ladda upp videon direkt i Facebook-inlägget, istället för att bara dela en Youtube-länk. Videos som laddas upp direkt i flödet får 110% högre engagemang och delas i 478% högre utsträckning än Youtubelänkar, enligt en studie som gjorts på 6 miljoner olika Facebook-inlägg.

Gör Live-sändningar

Facebook har på senare tid förändrat sin algoritm på så vis att Live-sändningar nu rankas högre och får bättre spridning under tiden de sänds. Facebook själva rapporterar att tittare kommenterar 10 gånger mer på Live-sändningar än på vanliga videos, så har du inte testat det här formatet ännu så är det definitivt värt ett försök.

Ställ frågor och svara på kommentarer

Sociala medier är till för samtal och diskussion, så var noga med att ha en en ton och ett tilltal som inbjuder till interaktion! Det kan vara så enkelt som att dela en populär artikel som är intressant för din målgrupp och helt enkelt fråga dina följare: “vad tycker ni?”. Var sedan noga med att följa upp i kommentarsfältet, så att inga kommentarer lämnas obesvarade.

 

Dela detta: Facebook Twitter

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mer från: Information